Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2013 13:49 - Абе, вие нормални ли сте?
Автор: armorica Категория: Други   
Прочетен: 5038 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Арестант издигнат за депутат... Немам думи. Обвинен в сериозно престъпление ще "представлява" народа - поне това е идеята зад названието "народен представител".
Някак никак не си го представям момъка Октай Енимехмедов като изразител на моята воля в събранието, което ще определя живота ми през следващите 4 години. Няма значение колко "възвишени" са били подбудите му да насочи оръжие срещу действащ политик пред голям политически форум.
Каква е тая смотана държава, бе? Кои са тия акъли, дето смятат - май много сериозно, - че такива изцепки заслужават чак такова одобрение и поощрение?
Законите препънаха безспорно заслужилия известност Калуди Калудов да представлява интересите на обикновените хора в предстоящото Народно събрание - заради двойното му гражданство. Има ли закон, който да спусне бариерата пред такива недомислия като издигането на кандидатурата на човек със сериозна криминална проява, при това съвсем неотдавнашна, само отпреди два месеца?!
Лично аз сто пъти бих предпочела да ме представлява оперният певец, притежаващ и полски паспорт наред с българския - защото, поне доколкото ми е известно, досега действията му в публичното пространство са били диктувани от разумно преценяване, а не от сляпо желание да блесне пред огромна публика с инфантилно хулиганство.
Калуди Калудов евентуално можеше да не се окаже направен от "политическа" материя, както стана с много хора на изкуството в парламентите ни след 1989 година. Но със сигурност щеше да влезе там чист.
Явно, ако си го нямаш отвътре, драпаш да се закичиш отвън - няма значение с какво. По този повод си спомням некролога на известния крадец на коли Ганеца, застрелян след полицейска гонка преди няколко години. Та в този некролог Ганеца беше описан като "борец срещу системата". Смаях се, като го прочетох, та затова го и запомних. А иначе имаше и доста други бисери, пак в този кратичък траурен документ.
Некрологът беше написан от роднините на автокрадеца, застрелян от полицията, и в този смисъл "възвеличаването" беше обяснимо. Но да правиш от един криминално проявен човек политически жертвен агнец ми дойде малко множко. Също както и сега ополитичването на атентатора Октай Енимехмедов.
Ако младежът толкова беше искал да отнеме физическия живот на Ахмед Доган, можеше да опита по-сигурни и доказано ефикасни действия. А ако беше искал да го унизи - за такова нещо също има много по-ефективни методи. Каубойските изпълнения не са един от тях.



Гласувай:
3



1. apostapostoloff - Опасения, опасения...
05.04.2013 04:55
И с право, та нали милиони българи ще гласуват за тоя смахнат джагал...
цитирай
2. skarif - Не съм му адвокат- на Октай. Не е р...
05.04.2013 13:26
Не съм му адвокат- на Октай. Не е редно да се случват такива неща- вярно. Но мога да разбера състоянието на един млад човек, който, очевидно, знае някои неща от кухнята, които ние не, и на когото е преляла чашата на търпението. И аз съм млад човек и чувствам същото- осъзнаваш безсмислието и безплодността на всеки опит да промениш нещата, невъзможността това да се случи при тая барикада от несправедливост и липса на морал. Да виждаш как животът ти се изплъзва, заради хора като Доган (не е само той), да стоиш с вързани ръце, опрян до стената, смазан от чалга, простотия, безработица, безсмислие, арогантност...(няма смисъл да продължавам), да са ти бръкнали в гърлото и да не ти позволяват да гъкнеш... Ами, какво друго, освен да изкрещиш по един радикален начин болката си? Явно, не сте чули и разбрали писмото на Октай, което изпрати до Слави, и не сте се опитали да стъпите в обувките- не само в неговите, а в тези на младите хора... Той просто изкрещя... Осъзнавайки, че това е единственото, което може да направи, защото разумът му е казал, че ако убие Доган, ще го лежи... Представяте ли си пред каква дилема е бил изправен тоя човек? Да се чувства длъжен да направи нещо и да осъзнава безсилието си да промени нещата? Побъркаха ни... Нито да ги убиеш, нито да се самоубиеш... Агония...
цитирай
3. armorica - Да, skarif, Октай имаше право да изкрещи
06.04.2013 12:08
Но постъпката му беше крещящо нарушение на законите - и писани, и неписани. Ако щете, още библейски - "не убивай". Макар че, както пишете, сигурно не е имал намерение наистина да убива Доган. Но моят акцент е друг. НЕ Е НОРМАЛНО нарушители на закона да бъдат припознавани като хора, достойни да представляват народа в парламента - тоест да го управляват, защото парламентът създава законите, на които се подчинява обществото. МОЖЕ ЛИ ЕДИН НАРУШИТЕЛНА ЗАКОНИТЕ ДА УЧАСТВА В СЪЗДАВАНЕТО НА ЗАКОНИ?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: armorica
Категория: Други
Прочетен: 900396
Постинги: 250
Коментари: 351
Гласове: 833
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930