Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2014 13:24 - Хайде да се посмеем!
Автор: armorica Категория: Други   
Прочетен: 3622 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Написах това преди доста години. Мисля, че и днес е актуално. ИМАМ ИДЕЯ - СПОДЕЛЕТЕ Я!
Не, изобщо нямам намерение да пиша апели, възвания, обръщения или пък, не дай си боже, манифести и декларации. Изтъркаха се вече, демодираха се. Затова чисто и просто предлагам да се основе Партия за сексуален напредък в България. Инициално речено - ПСНБ. Както личи от самото проектоиме, тази партия трябва да бъде надпартийна, извънпартийна, а може да се каже - и антипартийна. Защото е добре известно, че сексът граници не знае, та партии ли ще вземе да признава? И тъкмо поради този негов ширококоалиционен и интегративен характер си мисля, че той трябва задължително да се партизира. Да му се вгради здрава арматура, да се подложи на идеално организиране, за да заприлича на всичко останало в България, особено сега. Сексът според моите скромни виждания трябва да стане политика, разумна и целенаточена... не, не е печатна грешка.
За разлика например от вечерногласата партия на г-жа Константинова, която възражда от пепелта феникса, пламтял някога си на българския небосклон, и която в съответствие с името си радикално отрича всичко, което й попадне пред пушката, онази партия, за която предлагам идея, ще утвърждава всичко, което й се изпречи пред органа... искам да кажа, печатния - тя ако се основе, ще се сдобие и с такъв орган покрай другите си иминентни и иманентни аксесоари... Но, разбира се, партията, която лансирам, ще утвърждава само онова, което помага на секса да бъде наистина секс. Ще утвърждава и партийните спорове между Адам Петров и Ева Иванова - защото като че ли само леглото може да ги поизглади; и градовете на Истината или на други вечни категории - защото сексът е най-хубав, когато е истински, а къде другаде е Истината, ако не в Своя си град?...
И понеже също така иманентно качество на партиите е, че всички по нещо си приличат, та и тази партия, за която идеизирам да се създаде, трябва да си има основатели и съоснователи. Както може би се досещате, претендирам (излишната скромност загрозява, а не краси!) за основателския щим в партитурата, а кандидатите за съоснователи могат да се обаждат в редакцията, която ще публикува моята Идея. Изискванията ми не са особени - двама-трима българи между 35 и 45 години, първата среща е само външнопознавателна (имам обещание за съдействие от редакцията, семейството ми е много любопитно). А защо българи ли? Наистина, аз владея и други езици, мога да осигурявам международните връзки на партията поне с половин Европа и с доста страни от останалия свят, но когато човек сериозно се заеме с основателство на сексуална база, някак си не е подходящо да се изразява на чужд език - някой термин може да му се опре.
Няма да отмина с мълчание опитите да се организират подобни партии в нашето преполовено общество. Спомням си програмния документ на една такава организация, написан от г-н Апостол Апостолов. Но, първо, тези документи са писани все от мъже и, второ, доколкото ги познавам, са доста теоретични и отвлечени, по-скоро в областта на сухата конвенционална филосексия. Повечето от тях са многословни манифести и декларации, които не дават особени надежди, излишно се занимават с маргиналния слой (хомосексуалисти, лесбийки и подобни). Не че маргиналният слой е за подценяване - той достатъчно ясно заявява присъствие в обществото и оправдано привлича интереса на учени и практици. Но! Къде е особеното внимание към главния и незаменимо дуалистичен субект на секса - двата пола, взети изобщо и в конкретен разрез! Именно затова смятам, че идеята да се основе партия за сексуален напредък именно от жена е достатъчно ясен и предизвикателен отговор на мъжката доминация в сферата на обществено-половия живот. О, не, не съм феминистка и да ме прощават суфражетките и другите прабаби, ратували за равноправие на жената на всяка цена! За мене равноправието е преди всичко равнопоставеност. Затова не съм привърженичка на изключителното изискване жената да е все отгоре, но и не съм противничка на такава позиция - винаги е добре човек да променя гледната точка, да погледне и от другата камбанария. Никак не е противопоказно лидерството в тази важна област да се поделя.
Накрая една препоръка към бъдещите ентусиасти - създавайте основни ядра по места. Нека новата партия се роди в низините, там е истинският български секс, там са оригиналните български добродетели, които можем да изнесем под синьото небе или под шарения покрив на палатката, за да обогатим с тях практиката на зараждащата се - дай боже! - сексокрация. Именно народът ще даде най-истинска легитимност на новата партия!
И малко практически указания - за координация се отнасяйте към редакцията, отпечатала Идеята, а когато местната почва усети, че нещата отиват към удовлетворяване (тоест учредяване), предлагам за обсъждане и евентуален референдум една идея за място на основаването - връх Брокен в планината Харц, Германия. Това е символът на приемствеността и верността към отколешните европейски, но позамрели у нас традиции.
Девизът на бъдещата партия: "Вие искате прогрес? Практикувайте истински секс!"


Ако някой иска да коментира - нека модерацията не ви възпира... извинете за неволната рима :) Написала съм го в описанието на блога - направих го, понеже все ме налазваха с порой спамови коментари.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. minevv - да
10.12.2014 13:43
да. А членския внос къде и колко >? ;-)))
цитирай
2. armorica - За членския внос
11.12.2014 12:47
Веднъж месечно в низовите първични организации и веднъж месечно в централата. Вид - в натура. Количество - кой колкото му се откъсне от сърцето. График - допълнително, след основаването. Следете местния печат :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: armorica
Категория: Други
Прочетен: 892802
Постинги: 250
Коментари: 351
Гласове: 833
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031