Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2010 13:37 - Гответе се за поредното продължение
Автор: armorica Категория: Други   
Прочетен: 1044 Коментари: 0 Гласове:
3



Слава Богу, едни тридесет и трима мъже се откопчиха от ноктите на бавната и мъчителна смърт. Благодарение на единството. Единството на семейства, сънародници, правителство и добронамерени хора от други страни, способни да ги спасят и стремящи се да го направят. 
Ситуацията е повече от вълнуваща. Когато гледа как един по един спасените изплуват на повърхността, човек усеща да го побиват тръпки. 
Факт - тръпката изтръгва сълзи от разчувстваните и вади пари от джобовете им. По малко от всеки човек, но от достатъчно много хора. Хората искат отново и отново да преживяват адреналиновия прилив на ужаса. Защото плътно по петите му върви благословеният серотонин на радостта от щастливата развръзка. А в живота тя доста често липсва. 
Очаквайте в скоро време поредното продължение на вечния холивудски сапунено-тръпков сериал. Перманентното заиграване с Афганистан, Ирак, Югославия, 11 септември 2001 превърна подобни теми в досадно натрапвана "подробност от пейзажа". Споменаването им отдавна не внася дори щипчица интрига в поредните образци на масовата американска кинопродукция. 
(Ако човек си спомни какво ставаше в действителност в онези страшни периоди и моменти, застива в ням потрес и не престава да се пита: "Защо?!" Без отегчение и досада.) 
Сега обаче капризът на обстоятелствата поднесе нова тема: "Спасяването на чилийските миньори". Динамомашината за печалби вече отдавна е завъртяла ротора си. Сценаристите с разфокусиран поглед се реят в съчинителски унес. Кастинг екипите се ровят в "буковете" с данните на популярните актьори, за да съберат наистина звезден екип - такъв, че за да напълнят очите и душите си с него, зрителите с готовност да извадят и последните пари от джоба си. 
Най-важен е щастливият изход. Осъществен буквално с античния похват "deus ex machina", "бог от машината". Само че! Внимание! Ex machina AMERICANA!... Технологиите на НАСА са не само животоспасяваща подкрепа. Те са и бонус в полза на нечий имидж. И на нечии банкови сметки. 
На английски "тръпка" е "thrill". Идва ви на ум една сродна дума, нали?



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: armorica
Категория: Други
Прочетен: 892754
Постинги: 250
Коментари: 351
Гласове: 833
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031