Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2018 19:59 - След ... обичам най-много...
Автор: armorica Категория: Други   
Прочетен: 1283 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес всички се молим Боян Петров да е оцелял, да го открият жив и здрав. Да, той е герой. Заслужава възхищение заради победата над болестите и ограниченията, налагани от тях, заради преодоляването на препятствията, които всеки алпинист сам си създава – покоряването на високите върхове.

Има такава порода хора, родени с подтика „колкото ми е по-трудно, толкова ми е по-добре“. Да, няма равно на себе си усещането, когато гейзерът на адреналина в мига на справянето те запрати в извънземни висоти. Това малцина са в състояние да го разберат, но мнозина се възхищават на тези хора и с тях натриват носа на безличната тълпа.

Някой обаче зададе ли си въпроса – ако, не дай боже, Боян Петров не се върне, как ще се отрази това на децата му?

Какво е да си дете на герой? Ти просто нямаш баща. Той е там някъде, далече, във висините. Не е твой. Той е на всички.

Откъс от интервю на Боян Петров от 2015 г.: „За финал – как би довършил с една дума или фраза изречението „Да бъдеш баща е…“? Боян: Да бъдеш баща е отговорност и съдба.“ Ето и линка: http://mencare.bg/predstavyame-vi-tatko-boyan-petrov/“

Отговорност? Съдба? Думи и действия в ярко противоречие.

Често ми се случва да заемам позицията на „адвокат на дявола“ – защитник на оспорваната теза. Защото трябва да има и такива. Защото героизмът има и обратна страна, която мнозина не искат да видят, и трябва някой да я изкара на бял свят, да извика, че я има.

Наречете ме ограничена, тесногръда, еснафка и с каквито искате по-модерни определения, но аз съм твърдо убедена в едно – бащината отговорност е да бъдеш до децата си. ДО тях – не някъде далече от тях. Децата ти може да знаят, че ги обичаш, и сигурно го знаят, но чувстват ли го?

Обичта се показва с действия. А едно от най-красноречивите действия е да смогнеш да се откажеш от нещо гигантски удовлетворяващо те, за да бъдеш до най-близките си хора.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - armorica,
10.05.2018 21:00
"Думи и действия в ярко противоречие." Права си за същността на бащинството. Освен това са налице и други неправилни действия в поведението но Петров като алпинист - стремежът да се изяви индивидуално за сметка на живота си.
цитирай
2. armorica - Не само алпинистите
10.05.2018 21:12
рискуват живота си в търсене на върховно удовлетворение. Спомнете си Джеймс Кук, изяден от диваците на Хавайските острови. Жена му надживява и него, и всичките им деца. Спомнете си дъщерята на Христо Проданов - остана сираче съвсем малка.
Спомнете си и жените на моряците - нито с жените жени, нито с момите моми. Такава е цената на героизма за близките на героя.
цитирай
3. troina - многоо хубава тема..по-скоро дилема..
11.05.2018 08:57
сте задали...
всеки има Личен Път..
и, децата ни,също..
не казвам, че сте тесногръда..
но, това звучи..незряло..
важно е да сме Герои, поне в собствените си очи..
благодаря за идеята, и поздрави от мен!
/Юлия
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: armorica
Категория: Други
Прочетен: 892028
Постинги: 250
Коментари: 351
Гласове: 833
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031