Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2014 11:14 - Бъбрек за парно
Автор: armorica Категория: Други   
Прочетен: 1792 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"И сега какво - да ида да си продам бъбрека, за да си платя сметките, така ли?" Така реагира синът ми на благата вест, че софийската топлофикация ще откачва радиатори и ще затапва топлата вода, ако не си платиш две сметки в срок.
И заключи: "Аз ще си плащам сметките, само че когато мога и по колкото мога. На рекет не реагирам!"
Ово е ситуацИята, драги топлофиканти! Щом толкова ви се ще да фалирате по-бързо - моля, заповядайте! Назначете армия от техници и чиновници за изпълнение на задачата - заплатите им плащаме ние, потребителите. За целта трябва да се източи водата от цялата сградна инсталация - тази вода я плащаме пак ние, потребителите. Откачете източените радиатори на неизправните и после пак напълнете тръбите, за да се топлят изправните - и тази манипулация я плащаме пак ние, потребителите.
Някога, преди векове, осъденият на смърт давал на палача една монета - плащал за труда, който онзи щял да положи, отсичайки главата му... Господа обслужватели, вземете ли да се изживявате като палачи на онези, от които идват заплатите ви - давайте го по-полека! Мислете пет пъти, преди да сечете - защото сечете собствения си клон. Пълните касата на конкурентите електроснабдители - ток за отопление, ток за греене на вода... Таман се сетих! И производителите на бойлери ръка ще ви целуват. И аварийните екипи на електрото, и фирмите за подмяна на елинсталации ще се развъртят - при тях ще се стичат парите на потребителите, не при вас! А ако чакате да ви потърсят абонати, продали по няколко кожи от гърба си на разни лихвари, за да ви се наплатят и да ги скачите повторно - това го забравете! "Форгет" му викат бигбрадърите американци. Просто чакайте неизбежното - масов отказ на входове и блокове от парно и топла вода.
Удобството е нещо хубаво, но вземе ли да ти излиза през носа, му теглиш майната и сам си осигуряваш алтернативни ресурси. И добре че гневните мисли не могат да убиват. Иначе щеше да стане като в оня разказ на Орсън Скот Кард, "Око за око":
"Вътре в мен възникна усещане сякаш имам в кръвта си искри и те потичат по цялото ми тяло, и аз метнах импулса право в шофьора на автобуса. Той беше зад гърба ми, затова не го виждах, но усетих как искрите попадат в него, нещо поразвалят, после това премина и усещането изчезна. Повече не се ядосвах, но знаех, че този човек ще умре."
Фантастика, разбира се. За разлика от студената реалност "затапен радиатор".
И все пак - "ако не би било, не би се говорило", казват народните приказки, първообразът на фантастиката. Започнат ли автори на подобни кожодерски идеи един през друг да посещават онкологията, може да излезе, че фантастиката не е чак толкова нереално нещо.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: armorica
Категория: Други
Прочетен: 899686
Постинги: 250
Коментари: 351
Гласове: 833
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930