Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2012 13:03 - Бостънското пристанище, Дянков!
Автор: armorica Категория: Други   
Прочетен: 2072 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Американчето Симиън Джанков, по нечия погрешка родено в България, май е забравило как са възникнали любимите му Съединени щати - с бунт срещу данъци. Колонистите започват протеста си, като изхвърлят във водата бали с току-що пристигнал чай в Бостънското пристанище.
Много ми се ще да зърна лице в лице господина финансов министър и да го замоля да ми направи една сметка. Преди една година внесох едни петстотин лева в банка. Наскоро спешно ми дотрябваха сто. Чиновничката най-напред ми олихви сметката за изминалата една година и така се сдобих с дивидент два (2) лева и четиридесет и шест (46) стотинки. Та да питам аз господина Дянкова - колко данък ще ми начисли банката на този мой доход от лихви и нещо по-важно, колко такса ще начисли на себе си, за да изчисли данъка и да го преведе в бюджета? Обзалагам се, че таксата за превода няма да е по-малко от 4-5 лева...
Питам и отговор не сакам.
Хазартни игри не играя и обмисляният данък върху тях няма да ме засегне пряко. Колкото до намеренията да се облагат с данък рентите от земеделски земи - бих предложила на целокупното правителство най-напред да извади българското земеделие от клиничната смърт, в която го набутаха всички правителства до момента, пък тогава да мисли да облага онези, които нямат възможност сами да си обработват наследените земи, а не искат да ги оставят да пустеят.
Но...
Варненското пристанище, Дянков! Внимавай!



Гласувай:
0



1. forest - С поздрав
27.01.2013 17:26
Харесвам стила Ви , но все пак , помислете.....В държавата трябва да има ред .Иначе --спомнете си Жанвиденово време , финансовите пирамиди , кредитни милионери.,разбойническа приватизация ,погром върху земеделието.....ИСТОРИЧЕСКИ погледнато -умните и смели хора са двигателите на прогреса...Дянков е доктор на науките в няколко световноизвестни университета....Харесват ли Ви ЛИЛИ ПАВЛОВА ,ДЕЛЯН ,ФАНДЪКОВА , КРИСТАЛИНА , ПЛЕВНЕЛИЕВ....Такива се раждат един на милион ...И Бойко е смел , почтен , работяга , принципен ,добронамерен .....Поне аз така мисля.....А иначе----кои бяха ---Р.ОВЧ.., СТАНИШЕВ , ДОГАН, ТРАКТОРА , ВАЛЬО ТОПЛОТО ,СОФ.ИМОТИ......Лек ден
цитирай
2. armorica - Дянков стига до крайности
27.01.2013 18:13
Въпреки глобализацията България не е Америка. Ако нещо там изглежда разумно и в реда на нещата, тук може да не е точно така. Не че много ми харесват "тракторите", "джакузитата" и безобразията, които изброявате, но Дянковите идеи понякога са много шокиращи. И се сещам за това, което прочетох скоро, написано от американка, живееща постоянно в България - как много нейни сънародници се отказват от американското си гражданство заради данъците, с които държавата ги преследва и накрай света, дори при спогодби за избягване на двойното данъчно облагане. Нали знаете, човек гледа от дъното на джоба си :)
цитирай
3. armorica - Май познах...
12.03.2013 15:30
"Варненското пристанище"... Разширявам периметъра - цяла Варна. Барабар със сухоземните околности докъм София и Благоевград.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: armorica
Категория: Други
Прочетен: 898372
Постинги: 250
Коментари: 351
Гласове: 833
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930