Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2012 13:07 - "Бийтълс" 2 - ще го бъде ли?
Автор: armorica Категория: Други   
Прочетен: 4079 Коментари: 0 Гласове:
0



Тези дни ми попадна една любопитна статия от Крис Уилман, посветена на синовете на бийтълсите.
Наистина ли синовете на "Бийтълс" ще направят собствена група? Феновете на "Бийтълс" прекараха 70-те години в надежди групата да се събере отново, преди смъртта на Джон Ленън веднъж завинаги да сложи край на тези очаквания. Но някои мечтатели продължиха да вярват и прекараха още десет години в мътене на идеята, че "Бийтълс" все пак винаги могат да се съберат за турне и Джулиън Ленън, който тогава, през 80-те години, беше ярка звезда в Ем Ти Ви, да замести баща си. Наивността е по-силна от смъртта, нали?
Сега обаче новите надежди се насочват изцяло към наследниците на бийтълсите. Синът на Пол, 34-годишният певец и композитор Джеймс Маккартни, каза пред Би Би Си, че смята да направи група с още няколко музикално надарени издънки на "великолепната четворка". Можело групата да се нарече "The Beatles - The Next Generation", предложиха услужливо от Би Би Си.
imageДжеймс Маккартни
  Джеймс дори каза, че говорил с наследниците на другите бийтълси и било възможно да се стигне до кворум... но трябва да се пребори с един човек, който не бърза с отговора си, може би изчаквайки по-благоприятни условия.
"Не мисля, че Зак ще иска да се заеме с такова нещо", каза Маккартни за сина на Ринго Стар - Зак Старки, нашумял барабанист. "Може би Джейсън ще се навие", добави той, намесвайки името на не толкова известния друг наследник на Ринго, и продължава: "Аз съм "за" идеята. Шон (Ленън) май е навит, Дани (Харисън) може би също. Ще бъда щастлив, ако го направя."
Признавайки, че идеята в момента не изглежда особено перспективна, Джеймс Маккартни каза, че все пак тя би могла да се осъществи "по Божията воля и с подкрепата на природата... може би".
Група от синовете на бийтълсите е най-добрата и същевременно най-лошата идея, която някога се е раждала. Най-добрата, ако става дума за еднократно събитие с благотворителна цел, от което всички ще бъдат шокирани и очаровани и което ще пазят в паметта си за поколенията. Ще бъде най-лошата, ако наистина става дума да се направи някаква атракция от това буквално отдаване на почит на татковците рокаджии. Щом Питър Фрамптън и "Бий Джийс" не се чувстваха удобно в костюмите на "Сардъжънт Пепър", доста порасналите хлапета няма да постигнат нещо по-добро с подобен маскарад.
Не е изненада, че Зак Старки дори не е пожелал да помисли върху идеята. Самият той отдавна се е прочул като барабанист и отклони поканата да се присъедини към "Ху" заради Пийт. (Зак пътуваше по турнета с групата цели десет години, но когато Пийт Таунсенд обяви, че ще го направят официален член, Зак веднага му обясни как стоят нещата. Искал да се вижда и с други хора… точно както стоят нещата и със също толкова неофициалната му принадлежност към "Оейсис".)  
imageЗак Старки Малко изненадващо е, че Дани Харисън май бил казал на Маккартни-младши, че ще участва. Може би е искал да го зарадва. Дани е такова симпатично момче, може би ще кимне в знак на съгласие, ако го помолите да води звездния "Концерт за Бангладеш II", а после тихо ще повика охраната, за да бъде сигурен, че няма да вдигате врява, когато си излизате от залата. Във всеки случай, той май повече иска да популяризира своята компилация, съдържаща техниките на покойния му баща, отколкото да доказва собствените си способности пред света.
imageДани Харисън
А Шон Ленън, който е постоянното присъствие в най-различни арт сцени в Ню Йорк, изглежда доста хладен и резервиран, за да реши дори да изпее с цяло гърло "Yer Blues" пред хора. Той дори престана да издава некомерсиални солови албуми, за да се съсредоточи изцяло върху още по-мъгляв проект - групата "Ghost of a Sabertooth Tiger", "Призракът на саблезъбия тигър", на която той и приятелката му са солисти.
imageШон Ленън
Интересно би било да узнаем повече за Джейсън Старки, но доколкото е известно, не толкова известният син на Ринго не си пада по идеята да се показва пред публика като барабанист - а и кой би искал такова нещо, ако има не само баща, който е най-известният майстор на палките в света, но и брат, който много успешно замести капризния Кийт Муун?
Остава въпросът за горкия Джулиън Ленън, който вече е доста извън обсега на прожекторите, за да заслужава да бъде включен в "групата на мечтите" на Джеймс Маккартни. Той издаде чисто нов албум оттатък океана, "Everything Changes", "Всичко се променя", който не се намира лесно. При промотирането на албума напоследък призна и че се интересува повече от фотографията, което го прави да изглежда още по-равнодушен към идеята, отколкото е Шон.
Но Джеймс Маккартни може да си има причини да не споменава Джулиън Ленън - различни от обикновената разсеяност. На по-големия син на Джон, както изглежда, не му е до проектите на Маккартни-младши. Той е от хората, които си казват пред социалните медии какво ги мъчи, точно както направи, когато не беше поканен на сватбата на Пол Маккартни и Нанси Шевъл (освен на още други събития). "Аз и Майка Ми НЯМА да бъдем изкоренени от Историята. Как смеят", сърдито написа Джулиън във "Фейсбук".
Но когато стане дума за лоши отношения с Пол Маккартни, май и Джеймс си е имал такива, и то повече от достатъчно. Или поне загатва за такова нещо в интервюто си пред Би Би Си.
"В миналото, преди няколко години, беше трудно", каза Джеймс по повод затоплените отношения между него и баща му. "Става напрегнато, така е в семействата. Но ако не се смята това, всичко е чудесно."
Какво ли е направил Джеймс, че да отблъсне всеизвестно добродушния си татко? О, не се знае, но може би е станало заради мисълта, че група от синовете на "Бийтълс" би било добра идея?
Честно казано, пожелаваме на Джеймс да успее, но на моменти бърборенето му пред Би Би Си звучи доста наивно. Всичко започва добре, когато той казва, че ще свири в "Кавърн Клъб", за да "прегърне наследството на "Бийтълс", вместо да бяга от него" - винаги добра, прагматична позиция за наследник на известно име.
Но смиреността му може да мине и за скромно самохвалство. Джеймс каза: "Докато растях, мечтаех да стана по-добър от "Бийтълс". Не съм сигурен дали мога да го постигна. Впрочем, бих искал да бъда равен на "Бийтълс", но дори това е доста трудно." Да, за един млад музикант винаги е уместно да бъде реалист и да не вдига летвата по-високо от маркера "точно толкова добър, колкото "Бийтълс"".
Всъщност досегашните две постижения на Джеймс, продуцирани с помощта на Пол, си имат своето очарование за феновете на "Бийтълс", точно по същия скромен начин, както направи братът на Пол, Майк МакГиър, през 70-те години.
Но раздуването на преклонението пред бащите, особено във вид на същинска трибют група, би било ужасяващо. Освен ако, разбира се, не бъде чудесно. В какъвто случай ще кажем "колкото повече, толкова по-весело". И ще въртим момчетата на Старки и Ленън, ако на някого му писне!
Спомнете си, че това действаше (е, до известна степен) за групата на синовете на знаменитости от 60-те години "Дино, Деси и Били". И от същата епоха да не забравяме групата на Пебълс и Бам-Бам - "Бедрок Рокърс".
Искате ли да видите група, съставена от синовете на "Бийтълс"?





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: armorica
Категория: Други
Прочетен: 898954
Постинги: 250
Коментари: 351
Гласове: 833
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930