Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2011 12:54 - Звероетика
Автор: armorica Категория: Други   
Прочетен: 2995 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 27.02.2011 12:56


 Щом и дъщеря ми, която не се интересува от политика, наскоро направи една забележка, че планът "Ран - Ът" вече не й изглежда толкова фантастичен, значи работата става сериозна.
Какво да правим ние, мравките? Да се гневим? Нямаме си Стайнбек да ни опише, че да разберат за нас по цял свят (впрочем, оригиналното му заглавие е "Гроздовете на гнева", от библейски произход). Да викаме "всички са маскари" - не ни ги е избирал някой друг управниците. Не ни ги е внесъл от Марс например, от същата наша Република България са. Така че... "Приказка за стълбата" ли да припомняме? Упражнението вече сме го правили - файда йок.
Прословутият план на двете срички предвижда смаляване на България до 5 милиона обслужващ персонал на обслужваща територия. Младо, функционално неграмотно, но затова пък мултифункционално население. Население - не "народ" и в никакъв случай "нация". Хотели, ресторанти, магистрали, евтин секс на екс и офшорни банки. "Оф шор" знаете какво значи - "извън бреговете". Имат се предвид бреговете на "истинските" цивилизовани държави.
Тръчкаме презглава към офшорството. На училище ходим, щото някой ни е записал, без да ни е питал. Устройваме си ревюта на парцалки и джаджи в часовете, боеве в междучасията, спиртно-тревни маратони през ваканциите. Като ни подарят по милост един наниз от тройки, търсим да се устроим в някоя търговска верига, а късметлиите с четворките напират например за call или SPA центровете - понаучили от зор английски в "Училища "Европа"" или в някои подобни. Сладка работица е това обслужването. Кариерно издигане - отличиш ли се, само от тебе зависи. Дерат ти шушона, обаче когато ти кефне, си избираш нов модел телефон, сменяш лизинговата кола на всеки три месеца, релаксираш с уикенди в Банско и на "Ривиера" (само фешън ризорти, никакви забутани дупки), а ако държиш да минаваш за ексцентрик - Лещен и Ковачевица, в краен случай Арбанаси...
В хола ти сред супертренди мебели не се забелязва предмет от рода на книга (стига бе, всичките нови чиклити/трилъри са ми на Киндъла). Кино? Е, как - „Мисия Лондон“, естествено... хммм... „Яж, моли се и обичай“... Театър ли? Да, разбира се - "В очакване на Годо", "Монолози на вагината". Какви службогонци, какви заглъхващи гръмове!? Е, може и "Хъшове", но само тия на Морфов.
Въобще - тебе гледат, "правилното" виждат. И те сочат за пример. Освен другото, и за политическата ти коректност. Жилището ти е санирано и уредите в него са енергоспестяващи, организираш група във Фейсбук против пестицидите, когато пазаруваш с приятели в хипермаркета, подчертаваш предпочитанията си към рециклираната тоалетна хартия... Което по принцип не е лошо. Но както казва "Замунда банана бенд" - "то само по принцип".
Е, пищиш си насаме, а понякога и пред някого, че нямаш време за личен живот. Дощява ти се да завъртиш гадже - кога?! И за "уан найт секс" много пъти нямаш възможност. Но пък си просто подобрено копие на Бриджит Джоунс/доктор Хаус - уаууууу. Ония, другите неща, ги сънуваш от дъжд на вятър. И побързваш да се събудиш. Време е за бачкане. Една сутрин констатираш, че са изпонаети вече всички коли в рент-а-кара - за брак, за съжителство, за деца (природата не те забравя, колкото и да я избутваш назад във фона). Ще те запомнят обаче като невероятно преуспял. Само това е важното. Че не оставяш поне един човешки индивид след себе си - много важно, има кой да се размножава. Я колко индус и китаец е плъзнало по планетата...
Пак питам - българи, какво да правим? Първо, да не си затваряме очите за този тих етноцид. Второ, колкото и да са ни малки възможностите - да се противим. Напомням - Махатма Ганди. Трето - да не се правим на американци. Ние сме българи - това означава "уникални". А "уникат" какво означава? "Скъпоструващ". Следователно, четвърто - да осъзнаем кои са ни ценните авоари и да се продаваме скъпо. От което произлиза петото - да не си мълчим, когато се опитват да ни минат. Да пищим като настъпеното жабче:
"Един ден Исус вървял край една река и срещнал едно жабче. "Бре - казал си, - я виж колко е меко..." и го настъпил. Но жабчето изведнъж надало такъв крясък, сякаш стомахът му бил пълен с железария. "О, боже господи, колко мъдро си направил всичко - рекъл Исус. - Ако това жабче не притежаваше такъв глас, и мравките дори щяха да го изядат!"..." (Менелаос Лундемис, "Едно момче брои звездите").
Който седне върху термитник, рискува да му бъде изяден задникът.
Мравки ли сме? Ако сме мравки - да бъдем термити.
Да ръфаме всеки задник, който ни наседне!



Гласувай:
2



1. boristodorov56 - Би ли споделила?
27.02.2011 13:27
И какво точно знаеш за Планът Ран-Ът?
цитирай
2. armorica - Този текст се намира в Интернет
27.02.2011 13:42
Ето линка:
http://www.bgsviat.narod.ru/
Аз по принцип съм скептичка, не приемам нещата на абсолютно доверие, но като гледам какво става в България в последните 20 години, ми се струва, че този план не ще да е чиста проба "идеологическа диверсия", както му казваха преди 1989 г.
Народът е казал: "Няма дим без огън."
цитирай
3. boristodorov56 - 2. armorica - Да идиологическа диверсия си е - от страна на комунистите.
01.03.2011 09:58
Познавам добре Планът Ран-Ът и казвам, че ако се беше изпълнил както хората ни предлагаха, вместо да му вменяват собствените си прпестъпления, сега нямаше да има следа от криза.
Митът, че Планът Ран-Ът е причината за окаяното ни положение е активно мероприятие за промиване на мозъците на хората и отвличане вничманието на хората от истинската причина - ограбването на народа от комунистическите гаулайтери и червени гестаповци от ДС.
Американците не са дошли да ни ограбят - грабиха ни българи и пак продължават.
Американците не са казали ограбете, изгонете, избийте си народа, но те го направиха, защото никога не им е пукало за някого.

Вече минаха толкова години - кога най-после хората ще прогледнат!
цитирай
4. armorica - Каквото сам си направиш...
01.03.2011 12:01
Още по социалистическо време завиждах на моята прародина Чехословакия, не ми се искаше да се връщам, когато отидех там (не че съм ходила особено често, само три пъти). И по след социалистическо време пак им завиждам на чехите, а и на словаците. Там нещата се развиха съвършено различно от тукашното развитие, защото тези два народа се държаха като единни общества.
Прав сте, г-н Тодоров, че ако плановете за преструктуриране бяха изпълнени така, както са предложени, нямаше да бъдем на това дередже.
Въпросът е обаче - сега какво да направим, преди да сме се изгубили като аварите и хазарите.
цитирай
5. boristodorov56 - 4. armorica
01.03.2011 17:38
Струва ми се сме се изгубили точно като хазарите и аварите, които се сродни на българите племена.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: armorica
Категория: Други
Прочетен: 898556
Постинги: 250
Коментари: 351
Гласове: 833
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930