Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2010 15:45 - Сексът продава... но му трябва другарче
Автор: armorica Категория: Други   
Прочетен: 2183 Коментари: 5 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Пак се сещам за баналната мъдрост, че многото рязане изтъпява остротата на ножа. Кажи-речи всичко материално, рекламирано в медиите, се закачва на кукичката "секс". 
Дойде редът и на нематериалните блага. Те също под път и над път се обявяват за секси. Последният пример е учителската професия. Било секси да си учител, било модерно и не знам още какво - само и само някой студент да се върже да кандидатства за учителска специалност. 
Щеше да бъде модерна и секси тази професия, ако осигуряваше престиж в очите на учениците, на родителите им и изобщо в обществото. И ако вървеше в комбинация с адекватна заплата. Защото, щом ти плащат малко, значи трудът ти не е от значение, обществото прекрасно може и без тебе и твоята професия. 
Учителите създават качеството на населението в утрешна България. Но никой специалист, държан в нарочна оскъдица, няма авторитет. Затова, колкото и добре да преподава даскалът, ученикът не го бръсне за слива. И от знанията на учителя няма полза, щом ученикът не иска да ги усвои. 
Да, сексът като рекламен трик продава. Но само ако играе в комбина с парите.



Тагове:   авторитет,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pilcho - Добро утро!
11.10.2010 10:35
Учителските заплати са ниски във всички европейски държави, които съм проверила. Не знам по другите континенти как е, ама никой няма файда електоратът да е начетен.
цитирай
2. armorica - А на думи е обратното, pilcho
11.10.2010 11:51
Всяко тукашно правителство в последните двайсет години реве от ниското качество на излизащите от училище и обещава, че ще оправи нещата. Матури спуска едва ли не за всеки клас, всемъзможни врътки, само и само учениците да издържат изпитите. Само дето бележките не са равностойни навсякъде в страната и от друга страна, шестиците не означават, че някой наистина знае нещо съществено и умее да се оправя в живота. Щом почнаха да ги ползват и като вид протест - образованието съвсем изгуби пусулата.
цитирай
3. pilcho - Че то
11.10.2010 12:43
на думи винаги и навсякъде е обратното. Понякога, докато лентяйствам на работното място, зяпам seir.bg. Дечурлигата изпращат доста снимки от училищни дневници. Е, учителите масово са неграмотни. Образование през последните 15 години няма. В днешно време ако някой пише с грешки, яростно си защитава простотията и намразва всеки, който прави разлика между цифри и букви. И не само младите са така. Това до голяма степен е резултат от целенасоченото изглаждане на мозъчни гънки. Друг е въпросът, че българският народ е рядко податлив.
цитирай
4. armorica - Днес в училище се прекарва време, не се учи
11.10.2010 13:03
Отношението към училището скапва всичко още в самото начало. То се превърна в място, където трябва задължително да престоиш известен брой години. Отдавна вече не е място, където отиваш, за да се учиш как да пораснеш. Не е място, където ти представят интересна информация и ти обясняват как ще ти помогне тя по-късно в живота. Днес децата отиват на училище, защото е задължително да се ходи (не става дума за циганите и извънредно бедните, там работата е друга), а родителите знаят, че детето им поне е на закрито и не се мотае по улицата, където хич не е безопасно.
Старите римляни не случайно са казали "Учим не за училището, а за живота" (няма да го пиша на латински). Поне за мене това е вярно до голяма степен. Като се замисля, виждам колко много дребни неща, които ми улесняват живота, съм научила именно в училище. И колко много от нещата, които знам от училище, ми помагат да върша работата, с която си изкарвам издръжката. Но това вероятно е моя лична черта - да запомням неща, които са ми интересни.
цитирай
5. armorica - Един коментар отиде в кофата
12.10.2010 19:04
Коментар от 11 октомври, съдържащ банална ругатня от две думи, беше изтрит. Подобните нему ги чака същото - вече без толеранс от 24 часа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: armorica
Категория: Други
Прочетен: 899307
Постинги: 250
Коментари: 351
Гласове: 833
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930