Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2010 13:55 - Вярно ли са такива смахнати?
Автор: armorica Категория: Други   
Прочетен: 2515 Коментари: 6 Гласове:
0



Реших да наваксам откъм световна култура и седнах да гледам "Аризонска мечта". Дотогава познавах само симпатичната му мелодия. И докато я слушах за последен път да се изнизва заедно с финалните надписи, не можах да не се запитам за кой ли път: "Ама американците наистина ли се държат така?" Имам предвид реалните американци в "reall-life" ситуации.

Наистина ли вразумителните им усилия се състоят във взаимно крещене? Наистина ли в отношенията помежду им задължително се включват размяна на шамари и на изтънчени (или недотам) взаимни оскърбления? Тия хора не си ли говорят? Просто така, тихо и кротко? Не им ли е известно, че крещенето може само да разяри някого, но не и да го убеди?

Ако някой е имал повечко вземане-даване с реални американци, може ли да ме осветли?




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - младоста не е порок, но лекомислието е
23.09.2010 14:17
Преди да задаваш тъпи въпроси, виж кой е сценарист и режисьор на филма.Типичен балканец , пренесъл върху местни герои нашето южно общуване .И ако от филма си видял само "крещенето" напразно си го гледал."Историята ни въвлича в поднесен с доза сюрреализъм свят на мечти и носталгия, великолепно пресъздаден с помощта на впечатляващия актьорски екип. "- това е филма. И който е имал вземане даване с реални американци ще те осветли,че са усмихнати, любезни и отзивчиви хора.Затова по нашите ширини ги наричат "тъпи" - защото са отдадени на работата и дома си, защото са вярващи и по-голямата част от тях спазват закона(по убеждение или страх от него).И в тези 300 милиона има всякакви - добри ,лоши,тихи,крещящи,мечтатели и убийци. По-добре не прави велики изводи от един филм, а се замисли защо една събрана от кол и въже нация успя да направи страната си водеща в света за 200 години, а Бг която се перчи с 1300 годишна история е пълен провал като държава. Явно не си готов/а за световната култура,по-добре залягай на чалгата - в Бг е гаранция за успех и лек живот.
цитирай
2. armorica - Ако това беше комплимент -
23.09.2010 15:27
... за "младостта" имам предвид.
Много добре ми е известно кой е сценарист и режисьор на "Мечтата". Но тук говоря ("... не можах да не се запитам ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ" - цитирам постинга) за последованието. Преди филма на балканския режисьор гледах един "чисто" американски филм, точно една вечер преди "Мечтата" - писан, продуциран и режисиран от американци. Там две "чисто американски" тийнейджърки взаимно си крещяха обиди и си разменяха шамари. И това не е единственият филм за всекидневието на американците, в който съм виждала подобни сцени. Ето от това ми извират "великите изводи".
Пишете "който е имал вземане даване с реални американци" - вие не сте ли?
И само за сведение - предпочитам да залягам не на чалгата, която не понасям, а на класическата музика.
цитирай
3. pilcho - ...
23.09.2010 17:03
Аз имам вземане-даване с американци открай време. Знам малко за личния им живот, но всичките до един са спокойни и уравновесени личности, умеещи да разсъждават трезво... пък макар и малко повърхностно. По този начин бягат от проблемите те, не посредством крещене. Колкото повече си заравяш главата в облаците и се усмихваш, толкова по-здрава е бронята ти.
цитирай
4. armorica - Благодаря за сведенията, рilcho!
23.09.2010 17:10
Надявам се все пак наистина американците да не са "толкова смахнати", щом тази държава си е извоювала първо място в света.
И за честта на балканците се надявам те пък да не са от първия до последния само крещящи идиоти.
цитирай
5. pilcho - ...
23.09.2010 18:17
"Първо място" по какво? По неосведоменост и наднормено тегло - със сигурност...
Но Съединените Щати са голяма държава. Сигурна съм, че не можем да сложим всичките им жители под общ знаменател.
Тези представители, с които аз общувам, са по ръководните постове в големи корпорации. Сигурна съм, че тамошните бачкатори са същите бай Ганьовци като нашите - и крещят, и миришат, и псуват, и плюят през изпочупени зъби ;)
цитирай
6. armorica - Въх! Отврат!
23.09.2010 18:26
Имам предвид началото и края на коментар номер 5. Няма да ходя в Америка (не че съм се затичала натам, де).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: armorica
Категория: Други
Прочетен: 892102
Постинги: 250
Коментари: 351
Гласове: 833
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031