Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2010 14:50 - Жени в армията - може, но не на всяка позиция
Автор: armorica Категория: Други   
Прочетен: 1449 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.06.2010 18:40


Абсолютно прав е Константин Събчев, като пише в "Стандарт" на 15 юни: "Армията не е дамски клуб". Военният министър пък съвсем основателно напомня, че има "някои особености на женската физиология, които не позволяват дамите да бъдат пълноценни бойци." Тоест, уточнява Събчев - "оперативната обстановка не се съобразява с месечните цикли". Сто процента истина! Тръгваш на учение и "загазваш". Ами сега? На полето няма баня, а във въпросните периоди е абсолютно задължително да минаваш през банята по няколко пъти на ден. Иначе може да се стигне до много конфузни положения.
Преди време, когато участието на жени в армията беше предизвикало ожесточени дискусии, съпроводени с намеци за полова дискриминация, един висш военен беше изтъкнал доста основателен аргумент в полза на тезата, че жените не бива да стават танкисти. Когато се случи веригата на танка да се скъса, смяната й по нищо не прилича на смяна на гумата на автомобила, защото танковите вериги са много тежки. В операцията участва целият екипаж на машината. Може ли една жена да вдига желязно чудовище, тежащо сто и повече килограма? Първо, това не го позволява относително по-слабата костно-мускулна система, която природата й е дала. Второ, вдигането на тежки предмети се отразява отрицателно на детеродните й органи (само ако можеше това да го прочетат и онези, които напират да поддържат спортната дисциплина "щанги за жени"). И трето - ако жената помоли колегите си да я изключат от операцията "смяна на веригата", не се ли получава полова дискриминация - " вие, мъже, трябва да опъвате каиша, че ние, жените, сме крехки създания и не можем да вдигаме тежко". Диференцирана равнопоставеност - не става така.
Константин Събчев е съвсем прав в извода си, че в армията "пълното равенство на половете не просто е невъзможно - то е направо противопоказно за самото й съществуване". Армията е мъжка работа. Първата причина е по-голямата физическа сила на мъжете, обусловена от природата. Втората причина е вродената им агресивност (отговорен е тестостеронът - тоест пак природата), която помага да атакуват с настървение тежката физическа работа и да се справят победоносно с нея.
А жените трябва да пазят детеродната си система, защото пренатоварването на организма на бъдещите майки крие опасности за бременността - аборт, недоизносване и прочие заплахи за плода. Застрашени са и самите жени - във военната служба нерядко се стига до контузии и сериозни наранявания. "На война като на война" не е празно остроумие. И не всичко, което е филмирано, съвпада с действителността (визирам "Редник Джейн"). Не се върви срещу природата, бе, жени!
Жените могат да управляват и самолети, и космически кораби, стига природата да ги е надарила с гъвкава мисъл и умение успешно да маневрират в конкретните ситуации. Точно така и мъжете могат да шият гоблени например - ако имат необходимите за това качества, като умението да се съсредоточават и търпението да вършат пипкава работа, която отнема много време. В този смисъл "женска" и "мъжка" работа няма. Но с физиката и физиологията шега не бива.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: armorica
Категория: Други
Прочетен: 899670
Постинги: 250
Коментари: 351
Гласове: 833
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930