Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2010 15:36 - Бог високо, цар далеко, а държавата - зад всеки храст
Автор: armorica Категория: Други   
Прочетен: 1689 Коментари: 0 Гласове:
1



Загрижи се българската държава да извади на светло рентиерските доходи на реститутите. Прикани де що има наематели да "изчуруликат" хазяите. И механизмът "гузен негонен бяга" се задейства. Затекоха се към приходната агенция да се "осветляват" стопаните на магазини по престижните търговски улици - заплашени, впрочем, и от регистриране по ДДС - и в хазната се вляха свежи пари.

Ще бъде ли запушена с тях някоя дупка в прокъсаната черджица на България? И по какъв начин - като дупките по асфалта ли, дето всяка година ги кърпят с конкурси между "баткобратковски" фирми?

Любопитна статистика би била например онази, която ще изнесе пред обществото броя - може дори процентния дял - на "самоосветлилите се" наемодатели на панелни едностайни и двустайни жилища например. Които жилища, колкото и да бъдат облагородявани, носят на собствениците си до две минимални работни заплати на месец.

Ще каже някой - две минимални заплати на месец са добре, някои и по една не изкарват на работните си места... И в тая криза такива наемодатели са направо щастливци. Стига да не ги "изчуруликат" наемателите и догодина да бъдат "поканени" - щат-не щат - на прожекция на филма "Данъчен пред портите". Тоест - пред разкривената фазерна врата на собственото им жилище. Която се надяват някой ден да сменят с по-надеждна благодарение на "космическия" наем от второто си жилище. На него разчитат те например и за по-съществено потягане на останалите части от "палатите", пък ако остане за някоя нова дрешка или патъчки - "гел, кефим, гел" ("Бай Ганьо").

Но дори наемателите да нямат навика да пращат анонимки, с вписването в домовите книги - сериозно преследвано активно мероприятие в последните месеци - истината за хазяите потосмукачи ще лъсне в цялата си голота. Ще излезе от дъното на кладенеца, както беше казал някога Жоржи Амаду.



Тагове:   Бог,   ЦАР,   държава,   наеми,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: armorica
Категория: Други
Прочетен: 893479
Постинги: 250
Коментари: 351
Гласове: 833
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031